beautywood-henk-looij

Mijn naam is Henk Looij. Hout is in mijn ogen een heel bijzonder geschenk. Misschien komt dat omdat ik in een houten huis geboren en opgegroeid ben. Hout is mijn passie. Het is niet zomaar materiaal! Het leeft of heeft geleefd. Er zijn zo veel soorten, met hun eigen karakteristieke eigenschappen. Dat maakt hout voor mij het meest bijzondere en meest veelzijdige natuurproduct dat er bestaat.

De mens heeft zijn eigen ontwikkeling aan hout te danken. Zonder hout kunnen wij als mensen niet overleven en hebben ook de meeste dieren geen leven. Is het niet van de vrucht, die veel boomsoorten geven, dan wel van de drager van de vrucht, de boom zelf. We kunnen bomen gebruiken om er iets noodzakelijks of iets moois van te maken, maar ook om ons warm te houden, te koken of te blijven drijven. Afstervend hout biedt nog zijn nut aan de dierenwereld. Zonder stankoverlast wordt alles in de natuur hergebruikt, zelfs dood hout.

Van het ene tot het andere uiterste, is het hout dat ons biedt wat we nodig hebben. En het is ook ‘de mens’, aan wie dit gegeven is, die totaal onnodig heel veel hout schandelijk verspilt. Dat doet wat met me. En het doet mij dan ook een onvoorstelbaar plezier om oude, bijna in de staat van niet-stinkende ontbinding zijnde kozijnstijlen te redden, en een nieuw leven geven. Bijvoorbeeld als plantentafeltje of ander meubelstuk. Hout is deze mate van respect waard! Dat ziet u ook terug in de producten van Beauty WOOD.

Kijk gerust rond op mijn website. Als u vragen heeft, hoor ik dat graag.

Henk Looij